Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Weblapok

A község honlapja - http://szepetnek.hu/
Szepetnek hivatalos honlapja.
A Nagykanizsai Evangélikus Gyülekezet - http://nyugat.lutheran.hu/felepites/gyulekezetek/nagykanizsa-szepetneki-tarsult-evangelikus-egyhazkozseg
Részlet az oldalról: "A nagykanizsai és szepetneki gyülekezetek élete mind a múltban, mind a jelenben összekapcsolódik. Locsmándról több németajkú evangélikus család telepedett le 1856-ban Szepetneken, amelynek egészen 1900-ig leánygyülekezete volt a kanizsai gyülekezet, majd ezután vált anyagyülekezetté."
Az első zalai egyházközségek (gyülekezetek) - http://somogyzala.lutheran.hu/gyulekezet/nagykanizsa.html
Részlet: Szepetnek 1557-ben Nádasdy Tamás birtoka volt, és Szele Jakab tiszttartó a szomszédos Kanizsáról viselte gondját. Valószínű, hogy a reformáció korában itt is alakult evangélikus gyülekezet, de lelkészéről ez ideig nincsenek ismereteink. Bizonyos, hogy a Nagykanizsán és vidékén dúlt gyakori háborúk nagy pusztítást okoztak itt is, s a lakosság nagy része elmenekült. Kanizsa várának felszabadítása után (1690) Szepetnek újranépesítésére került sor. 1695-től magyar és horvát nemzetiségű, római katolikus vallású települők, visszatelepülők alkották az akkor mezővárosi státusban lévő helység lakosságát. Gróf Batthyány Lajos nádor 1757-ben Vas megye nyugati részéből -- ma Ausztria Burgenland nevű tartománya -- hívott Szepetnekre német ajkú telepeseket, akik nagyobb részben ágostai hitvallású evangélikusok voltak. Az onnan érkezőkkel kezdődik a mai szepetneki evangélikusok története. A gyülekezet kezdetben Surd filiája volt. 1825-ben lett önálló anyagyülekezet. 1997-ben Nagykanizsával társegyházi szerződést kötött.
Belföldi utazás - Utazz velük Magyarországon - http://www.belfoldiutazas.hu/magyar/telepules/szepetnek-316100
A környék eseménynaptára Szepetnek térképe Környék szálláshelyei
Magyar nemzeti és történelmi jelképek - http://www.nemzetijelkepek.hu/onkormanyzat-szepetnek.shtml
Ezen az oldalon megtalálja Magyarország közel 2400 települése címerét, szöveges magyarázatát.
Mezőgazdasági kiállítás és vásár Szepetneken - http://mno.hu/migr/szepetneki-mezogazdasagi-kiallitas-es-vasar-660076
"Dél-Zala egyetlen ágazati áruszemléjét, a Szepetneki Mezőgazdasági Kiállítás és Vásárt tizedik alkalommal rendezik meg március 13-14-én, összesen 39 hazai és horvátországi kiállító részvételével (...)"
Rácz Erika - Az egyházi viszonyok alakulása a Mura menti településeken 1945-ig - http://www.hhrf.org/kisebbsegkutatas/kk_2005_01/cikk.php?id=916
A tanulmányban Szepetnekre vonatkozóan is találunk utalásokat.
Szepetnek - A Kanizsai Enciklopédiában - http://multimedia.nagykar.hu/keptar/360/17669/reszletek.html
A kiadványban Szepetnekről is találunk adatokat.
Szepetnek a Ki kicsoda Zala megyében 2000 - http://szepetnek.nagykar.hu/keptar/2753/32088.html
Szepetnek szócikke a Ki kicsoda Zala megyében 2000 című könyv 480-481 oldalán. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Szepetnek a Ki kicsoda Zala megyében 2005 - http://szepetnek.nagykar.hu/keptar/2753/32074.html
Szepetnekről találunk adatokat a 262-ik oldalon. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Szepetnek a Magyar nagylexikonban - http://szepetnek.nagykar.hu/keptar/2753/29075.html
Rövid, de adatokban gazdak szócikk olvasható a Magyar Nagylexikonban a településről. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Szepetnek a Révai nagy lexikonában - http://szepetnek.nagykar.hu/keptar/2753/30899.html
Rövid szócikk a településről. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Szepetnek A Wikipédián - http://hu.wikipedia.org/wiki/Szepetnek
Szepetnek község Zala megyében, a Nagykanizsai kistérségben.
Szepetnek a Zala megye földrajzi neveiben - http://szepetnek.nagykar.hu/keptar/2753/31803.html
1964-ben jeent meg a kiváló nagykanizsai kutatók (Kerecsényi Edit, Markó Imre Lehel, Ördög Ferenc) közreműködésével összeálított "Zala megy földrajzi nevei" című kézikönyv, a lejegyzett helyeket jelölő térképvázlattal. E földrajzi nevek szép számmal idéznek föl történeti, helytörténeti eseményeket is. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Szepetnek a Zala megye kézikönyvében - http://szepetnek.nagykar.hu/keptar/2753/29257.html
Szepetnek történetéről olvashatunk angolul és németül is a 427-429. oldalon. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Szepetnek a Zala megye története a középkorban - http://szepetnek.nagykar.hu/keptar/2753/29783.html
Holub József kiváló történeti munkája - Zala megye története a középkorban, 1929. - 3. kötetében olvashatunk Szepetnek történetéről. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Szepetnek az Új magyar lexikonban - http://szepetnek.nagykar.hu/keptar/2753/30425.html
Rövid szócikk olvasható a településről. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Szepetnek - Ki kicsoda Zala megyében 1996 - http://szepetnek.nagykar.hu/keptar/2753/31986.html
Szepetnek szócikke a Ki kicsoda Zala megyében 1996 című könyv 485-486 oldalán. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Szepetnek - Ki kicsoda Zala megyében 2000 - http://www.nagykar.hu/keptar/2753/32088/reszletek.html
Szepetnek jellegzetes, dél-dunántúli, határmenti település Nagykanizsa szomszédságában. Lakóinak száma 2000-ben 1703 fő.
Szepetnek - Zala megye atlasz - http://szepetnek.nagykar.hu/keptar/2753/31858.html
A small summary about the village Szepetnek from the book "Handbook of Zala county" published in year 1998. Under the small picture of the part from the book you can read the recognised text, under it some data about the book it was taken from. To see a larger picture, simply click on "letöltés" (meaning: download).
Szeretetvendégség és könyvbemutató Szepetneken - http://www.evelet.hu/archivum/2006/13/102
Részlet: Dél-Zalában, Nagykanizsától csupán öt kilométerre található egy sokat megért, takaros település, Szepetnek ...
Zalai fotóalbum 1967-ből - http://www.nagykar.hu/keptar/2660/27489.html
A fotóalbumban Szepetnekről is találunk képeket. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Zalai Hírlap - Sikeres a Királyi Kórus - http://zaol.hu/nagykanizsa/a-kiralyi-korus-sikeres-fellepese-1455586
Részlet az oldalról: Szakmai és műkedvelő körökben egyaránt meglepetést okozott idén a szepetneki Királyi Kórus azzal, hogy a korábbi ezüst minősítését túlszárnyalva, immár Fesztiválkórusi címmel rendelkezik.

Insert failed. Could not insert session data.